den där jävla ryggen.

Ang. Bilden.. Det där är en bild på en vanlig rygg. Vad som är felet med min rygg är att bröstkotorna 8-12 är helt ihopväxta och har varit sen födseln vilket har lätt till att den delen av ryggen är orörlig. Därför belastas den delen av ryggen som är ovanför kota 8 och den som är under kota 12 väldigt mycket mer och jag får ont. Ryggraden kan inte heller växa på samma sätt och jag får krökt rygg...
Hej vänner. Jag ska försöka, jag ska verkligen försöka göra något av allt det här. men just nu är det kaos i mitt huvud. Det känns som att hoppet tänds hela tiden, bara för att släckas mitt framför näsan på mig...
Jag ska ta allt från början:
Jag har sedan födseln haft problem med min rygg, ingen har kunnat (läs tagit sig tiden och energin) att förklara för mig vad det är som har varit fel. Jag har aldrig kunnat gå rak i ryggen och har alltid fått höra att jag har dålig hållning.. (som om jag inte vet det liksom..) Jag får extrema smärtor i ryggen varje gång jag legat eller suttit på samma sätt längre än ca tio minuter och varje kväll när jag kommer hem från jobbet och har jobbat ett pass som är över 6 timmar måste jag lägga mig raklång direkt på golvet med benen i 90 graders vinkel eller på spikmattan i minst 15 minuter för att mildra smärtorna. Det har blivit värre med åren och alla läkare och specialister har bara skickat hem mig med rätt hårda ord: "du kommer få puckelrygg när du är 30 år" " Det här skulle du gjort något åt för länge sen" "Det här går inte att lösa" "Träna, träna, träna" Av alla mina komplex har ryggen varit det värsta eftersom jag gett upp hoppet om att kunna leva utan denna eviga värk. I höstas tog Fredrik och Martins mamma tag i det och behandlade mig och tog hjälp av olika personer hon kände som var specialiserade på det här. Jag fick mer hjälp på en månad än vad jag fått på tio år. Läkare diskuterade möjliga operationer och risker med dessa. Efter några månaders väntetid fick jag idag besöka Ortopedavdelningen på Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge. Min läkare var sen, men vid tio imorse fick jag träffa honom och han kollade igenom röntgenbilder och undersökte ryggen. Jag är inte riktigt så haj på alla sjukhustermerna, men såhär ligger det till i nuläget:
Om jag ska göra en operation måste man gå in både från magen och från ryggen, man måste steloperera vilket läkarna anser är en väldigt stor operation och det finns risker. runt 5% risk att bli förlamad. jag hade velat höra typ 0,5%... sen finns det även andra risker och så finns det även chans att det inte blir helt bra. Läkaren tyckte inte jag skulle utföra operationen än. Jag vet inte vad jag tycker. jag är bara så jävla trött på det här... vad ska jag göra...?

ledsen för världens röra.. jag var bara tvungen att få ur mig allt. är arg och ledsen och jag vet inte vad. blandade känslor. nu ska jag lägga mig och sova ett tag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0