Alla blommorna du gärna ville köpa, lilla mamma jag ska måla dem till dig, jag ska måla hela världen lilla mamma och allt ska bli så ljust och glatt för dig

Mötte upp Mammi i mörby och vi tog tuben i till Katrineberg, därifrån åkte vi bussen till Luxparken och traskade de sista 50 m vid vattnet. Väl framme möttes vi av en artig servitör som höll upp dörren och ledde oss in till hovmästaren. Efter första andetaget i lokalen, kände man att det här är första klassig mat, service och inredning. Allt var så vackert, ljuset var precis lagon starkt/svagt, färgerna rätt, mönstrena unika men perfekta, personalen var artig men trevlig och hade verkligen personlighet och utstrålning... och maten, MATEN mina damer och herrar var helt outstanding! Det bjöds på en hel del överraskningar i form av olika söta ammisar (aptitretare) vilket gjorde det hela ännu roligare. Smakerna smälte ihop perfekt i munnen och hela upplägget var så jäkla klockrent.
Ammis (tre mini ammisar):Lax och inkokta morötter, potatiskrokett,
pilgrimsmussla med rom (ägg och inte alkohol) och havsjuice

Det fiffigaste tycker jag var detta: Ett "apotek" där det fanns något till varje
rätt som fungerade som en smakförstärkare eller bara ett tillbehör till någon
av rätterna. En munspray med typ saltvatten  som förstärkte havssmakerna.
I burken låg det en liten boll av rom och i skålen låg det ett smaksatt smör.
Medicinflaskan innehöll lönnsirap och bakom den ligger det flarn. På pinnen
sitter det en polkagrisklubba (hihi, mums)

-
rsta rätten (missade tyvärr att fota den): Siklöja från Ängsö, flatostron,
med chutney på gröna tomater från Stenhusegård, störkaviar och varm havsjuice

Andra rätten: Skotsk hummer, smörbrynt, med hjärtmusslor från
Grebbestad, pumpa och syltad taggsvamp från Flen

Tredje rätten (som det faktiskt serverades ett riktigt gott öl till istället för vin):
Anka från Hagby gård, varmrökt ankbröst och krämbakad
gula med Storsjöfjärdenlöjrom, koriandersjudet fikon och
Risugnstryffel

Ammis: Hallon och Ingefärssaft

Fjärde rätten: Horsvikenlamm, tryffelspäckat, med rimmat Domta fläsk,
sockrade enbär och skybräserad brysselkål


Min otroligt vackra mammi tittar på när servitrisen flamberar vår dessert
och alltså femte rätt: Diamantpäron från Märsö gård, eau de vie-eldade,  
med riven Löfsta blå och hasselnötter


Sista och sjätte rätten: Höstdessertäpplen från Märsö, karamellkokta, med
havtornssorbet, mjölkchoklad och sötfrasiga krutonger

Efter det blev det te och Praliner från Lux dessert och choklad, sen rullade vi iväg! Jag tog ett stopp hos Johan och hans poolare Max och vi dansade tillsammans med resten av sthlms party people. Drog dock hem ganska tidigt pga matkoma och sömnbrist.


jagälskardigminlillamamma.

/dinlilladottersominteskullevaranågotutandig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0