Kyckling i gräddig tomatsås med pasta

Dagens middag blev snabbmat, riktigt gott och gick på 10 minuter:
2 port.
150 g pasta (upp till dig hur mycket pasta du vill ha)
rikligt med salt
kallt vatten
Kycklingsås:
2 vitlöksklyftor
1/4 purjolök
1 kycklingfilé
2 msk tomatpuré
1,5 dl grädde
salt
svartpeppar
♦ Sätt på en kastrull med vatten, häll i salt. När vattnet kokar,
häll i pastan och koka tills de nästan är klara
♦ Hacka upp vitlök, purjolök och skär kycklingen i mindre bitar
♦ Fräs vitlök, och kyckling i en stekpanna ca 1 minut
♦ Tillsätt purjolök och tomatpuré i stekpannan och fräs tills
kycklingen börjar bli färdig (lite smårosa i mitten)
♦ Häll på grädden, krydda med salt och nymalen svartpeppar,
låt det puttra tills grädden reducerats, (ska knappt vara såsig)
♦ Häll bort vattnet från pastan och häll ner den i kycklingsåsen,
smaka av en sista gång och sen är det bara att smälla i sig!
Tips! Gott med lite nymalen peppar på innan servering och
färska örter livar upp det hela.
Kommentarer
Trackback