Vang Vieng

Hej alla underbara manniskor som fortfarande laser om mitt liv trots den kassa uppdateringen. Jag forsoker faktiskt se till att ni hor nagot fran mig, men dagarna gar sa fort och jag vill hinna uppleva sa mycket som mojligt av varje land for landskap och manniskor som de har ser man inte varje dag hemma i Sverige!


Vang Vieng ar en liten stad full som bestar av en massa turistshoppar, hotell, guesthouse, restauranger och cafer dar de spelar tvserier (simpsons, familyguy och vanner) om och om igen. Staden ligger omgiven av en massa hoga berg och mellan bergen och staden ligger en flod. Det ar otroligt vackert! Staden lever pa turismen och det ar vasterlanningar overallt, ibland kanns det som det ar mer svenskar an asiater i de har landerna! Den storsta anledningen for folk att aka till Vang Vieng ar TUBINGEN. Man hyr en gummiring, far skjuss hogre upp vid floden och sedan flyter man med stromen langs floden och dras in (av barn som star och kastar ut linor till alla som aker forbi) till barer med billig och i manga fall gratis alkohol och en massa hopptorn (minst 5 meter) och gungor/linbanor/rutchelkanor (som hogst 20 meter) och riktigt hog partymusik. Sa folk festar, badar och svingar sig i linbanorna... VARLDENS FARLIGASTE KOMBINATION! Bara under tiden vi var dar var det en kille som ramlade ner och brot nacken, tva tjejer som tog en for hog dos av magic mushrooms (som saljs overallt trots att det ar olagligt) och en kille som var nara att bli satt i laos fangelse men slapp undan genom att betala 5000 kr. Dessutom var det en av linbanorna som brots av men ingen skadades som tur var... Overallt gar det omkring folk med skrubbsar, brutna armar och ben, sonderslagna kroppsdelar... Folk super bade pa tubingen pa dagtid och pa barerna pa kvallarna... Jag och Charlotte holl oss borta fran alkoholen och hade koll pa de andra istallet. Men hoppa fran tornen och slanga oss ut i lianerna gjorde vi :)

Vi fastnade i Vang Vieng i 9 dagar eftersom det var sa skont att bara koppla av, sola bada och bli som ett barn pa nytt. Vi korde aven lervollyboll i ett jakla trask och vi hade vattenkrig och bara levde. Var man trott la man sig pa ett cafe och kollade pa tv och drack en fruktshake och dessutom bodde vi for 10 kr natten! Saknar det lite, man traffade sa himla mycket nya manniskor... Och Sandra (som vi traffade i Vietnam) kom dit for att traffa oss igen :D




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0